admin
30 مهر 1402

انشا صدای لالایی مادر (صفحه 53 نگارش پایه هشتم)

0 دیدگاه

انشا صدای لالایی مادر (صفحه 53 نگارش پایه هشتم)

انشا با موضوع درباره درمورد صدای لالایی مادر

پایه هشتم – درس چهارم – صفحه ی ۵۳ – صدای لالایی مادر

انشا صدای لالایی مادر (صفحه 53 نگارش پایه هشتم)

کتاب نگارش پایه هشتم – درس چهارم :

انشا صدای لالایی مادر – شماره 1

لالایی برگرفته از واژه‌های «لالا» یا «لَله» (غلام، بنده، خادم) به معنای ” نوای دلنشین ” است.

حس و حال صدای دلنشین مادر یکی از آرامش بخش ترین صداهای جهان است و لالایی های مادر که همه ی ما آن را در کودکی تجربه کرده ایم یکی از لذت بخش ترین قسمت از زندگی ما بوده است.

در واقع اولین آشنایی کودک با شعر و موسیقی از طریق لالایی خواندن مادر بوده، مادرانی که در طول تاریخ هیچ آشنایی با وزن و قافیه نداشتند اما شعر می گفتند و آن ها را به زیباترین شکل برای فرزند دلبندشان می خوانند.

این شعرها که با آوای خاصی خوانده می شدند برای همیشه در ذهن کودک نقش می بستند و ماندگار می شدند.

مادرها از زمانی که متوجه می شوند باردار هستند با فرزندشان صحبت می کنند، برای او خاطره می گویند، شعر می سرایند و گاهی با او درد و دل می کنند.

جنین صدای مادر را تشخیص می دهد و با آن آرامش می گیرد، او با صدای پرهیجان مادر دچار هیجان می شود و با طنین آرام صدای مادر آرامش می گیرد و به خواب می رود.

همه ی مادرها زمانی که فرزندشان هنوز کوچک است برای بهتر خوابیدن و آرامش کودک برای او لالایی می خوانند. این موضوع در تمام دنیا مرسوم است.

هر مادر با توجه به منطقه ای که در آن بزرگ شده با عشق و علاقه شعری را با لهجه و زبان خودش زیر لب زمزمه می کند.

این شعرها بعضی اوقات دارای معنی خاص هستند و بعضی مواقع فقط آوای خوبی دارند و بی معنی هستند.

لالایی ها نسل به نسل از طریق گفتار به مادران آینده منتقل می شوند.

اگر از مادرها بخواهیم الان نیز برایمان لالایی بخوانند می بینیم که بیشتر آن ها هنوز لالایی های کودکی ما را به یاد دارند.

آن ها به هر طریقی به فرزندانشان عشق می ورزند و لالایی گفتن یکی از این راه هاست.

می توانیم از مادرهای مهربان بخواهیم باز هم برایمان لالایی بخوانند چون همیشه به آرامش صدای آن ها محتاج هستیم و صدای لالایی آن ها بهتر از هر موسیقی در دنیاست.

صدای لالایی آن ها ما را به روزهای زیبای کودکی می برد و تمام خاطرات آن روزها را برایمان زنده می کند و احساس بسیار خوبی به ما می دهد.

می توانیم صدای زیبای آن ها را مانند یک موسیقی ارزشمند ضبط کنیم و تا همیشه آن را همراه داشته باشیم و در زمان دلتنگی آن ها را گوش کنیم.

 

انشا صدای لالایی مادر – شماره 2

هر صدایی حس و حالی را در وجود انسان زنده می‌کند. یکی از صداهای گرم و لطیف که به خصوص به نوزادان و کودکان حس امنیت می‌دهد، صدای لالایی مادر است. کودک به شنیدن صدای مادر نیاز دارد. به بیان دیگر همان‌گونه که برای پرورش جسم به شیر مادر نیاز دارد، برای پرورش روح به صدای مادر نیاز دارد.

صدای لالایی مادر برای نوزادان از همه صداها خوشایندتر است. دو دلیل عمده برای خوشایند بودن آن وجود دارد؛ اول اینکه صدا، صدای نزدیک‌ترین فرد به نوزاد است و دلیل دوم اینکه لالایی شعری آهنگین و ساده است و این موزون بودن کلام دلنشین است.

موسیقی بر روح و روان آدمی اثر خوشایند دارد و طبق تحقیقات محققان به افزایش هوش کمک می‌کند. شنیدن صدای لالایی نیز مانند موسیقی است و می‌تواند کودک را با آواها آشنا کند. وقتی کودکان از شنیدن صدایی لذت می‌برند، تنفس آنها منظم شده و بهتر نفس می‌کشند.

کودکی که قبل از خواب در آن سیاهی و تاریکی شب هیچ جا را نمی‌بیند، باید از طریقی آرامش یابد تا هم بتواند به خواب برود و هم بتواند آسوده باشد و این آسودگی را شنیدن صدای لالایی مادر برای او فراهم می‌کند. صدای لالایی به کودک کمک می‌کند که بخوابد و این او را از افسردگی در دوران بزرگسالی نجات می‌دهد.

صدای لالایی فقط به رشد عاطفی کودک کمک نمی‌کند، شنیدن صدای لالایی مادر مهارت‌های کلامی را افزایش می‌دهد. همچنین صدای لالایی مادر باعث رشد عقلی کودک می‌شود.

در تمام فرهنگ‌ها و ملل مادران برای کودک خود لالایی می‌خوانند این لالایی مخصوصاً برای کودکانی که حساس هستند، منبع آرامش است. چرا که کودک به طور طبیعی از همان آغاز زندگی، با بعضی صداها و آواها آرام می‌شود.

دلیل غمگین بودن لالایی‌ها غمگین بودن مادران نیست. بلکه تحقیقات ثابت کرده که یک صدای شاد و پرانرژی باعث می‌شود کودک به جنب و جوش درآید. اما صدای غمگین حرکات او را آهسته کرده و کودک را برای خواب عمیق آماده می‌سازد.

صدای لالایی مادر فایده‌های زیادی دارد اما از همه این‌ها مهم‌تر داشتن یک موسیقی شخصی و اختصاصی و منحصر به فرد در تمام دنیا است.

انشا شنیدن صدای لالایی مادر – شماره 3

موسیقی از بهترین راه های رسیدن به آرامش است، بدون شک خداوند می دانسته لحظاتی از زندگی هر انسانی وجود دارد که هیچ چیز جز گوش دادن به موسیقی او را آرام نخواهد کرد و به همین دلیل موسیقی را خلق کرد، چه موسیقی های دل انگیز طبیعت مثل آواز پرندگان یا صدای خوب آب یا آهنگ های ساخته انسان که بعضی از آن ها به طرز شگفت انگیزی در اعماق روح ما نفوذ کند …

صدای لالایی مادر یکی از زیباترین صداهای دنیا است، من موسیقی را با صدای لالایی مادرم درک کرده ام، صدایی سرشار از عشق و مهربانی که از اولین روزهای زندگی در شب های تاریک همراهی ام کرده و هر بار با شنیدن آن به خوابی شیرین و رویایی عمیق فرو می رفتم.

لالایی مادر صدایی قوی و در عین حال پراحساس است که به هر نوزادی آرامش می دهد و در ذهن او ثبت می شود به طوری که در همه روزهای زندگی، چه کودکی، یا نوجوانی یا بزرگسالی و حتی پیری با به یاد آوردن آن، به یاد مادر و فداکاری ها و خواب های خوش کودکی می افتد.

صدای لالایی مادر علاوه بر به خواب رفتن کودک، به سلامت جسم و روان او هم کمک زیادی می کند، کودکانی که با صدای لالایی مادرشان به خواب می روند تغذیه بهتر دارند و لالایی روی هوش و مهارت صحبت کردن بچه ها اثر خوبی می گذارد.

مادران خوب ایرانی از روش های مختلفی برای خواندن لالایی استفاده می کنند، بعضی از آن ها فقط با چند کلمه، آهنگ زیبای لالایی را می خوانند، بعضی دیگر فقط آهنگی بی کلام را زمزمه می کنند و بعضی مادرها از شعرهای کودکانه استفاده می کنند و جالب است که همه این لالایی ها به یک اندازه زیبا و تاثیرگذار و آرامش بخش هستند.

به نظر من آهنگ لالایی مهم نیست بلکه این مادر است که باعث می شود آن زمزمه لالایی برای نوزادش آرامش به همراه بیاورد.

آهنگ های زمینی معمولا در همان لحظه احساس خوبی به انسان داده و بعد از مدتی فراموش می شوند به جز بعضی آهنگ هایی که در تاریخ ماندگار شده اند و لالایی مادر یکی از آن موسیقی های جاودان در تاریخ زندگی هر انسانی است.

لالایی مادر یک صدای زمینی نیست، این صدا به بهشت تعلق دارد و هدیه خداوند به نوزادان و کودکان است تا دلتنگ فرشته ها و بهشت نشوند و هدیه ای برای بزرگسالان است که در شرایط سخت زندگی که استرس دارند و دچار بی خوابی می شوند با به یاد آوردن صدای لالایی مادر مثل دوران کودکی به رویای خوش فرو بروند.

“لالالالا گلم لالا بخواب ای بلبلم لالا”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *